söndag 25 april 2010

Sälen 22-25/4

I torsdags åkte vi till Sälen. Det var lite grått och trist och blåste massor när vi lämnade Falun. Men ju längre vi åkte så blev det bara bättre och bättre väder. Och jag som hade solbrillorna i bagageluckan. Resan gick hur bra som helst. Matilda, Zebastian och Alice åkte med mig. Ella åkte med Magnus och Gustav. Vi åkte efter lunch och var framme i stugan vid 16-tiden. Vi bodde i Trollbäcken i Hundfjället. En liten stugby precis vid backen.



När vi kom fram packade vi upp och gick sedan ut på en promenad och tjejerna lekte lite i lekparken.







FREDAG:
På fredagen åkte vi Slalom. Helt underbart skidväder med SOL! Det skulle ju inte alls vara något fint väder i helgen, men det har vi verkligen haft!
Det första vi gjorde var att ta med tjejerna upp i stora liften. Kanske inte helt smart, det tog sin lilla tid att komma ner. Men vi ville ju så gärna åka i trollskogen.





Vi stannade och hälsade på dasstrollet såklart!



Men sedan höll vi oss till en lite mindre backe. Vi har ju sele på tjejerna när de åker. Och de var tur det för Ella körde verkligen störtlopp.



Efter skidåkningen åkte jag, Matilda och Zebbe på en shoppingtur. Det var ju rea på alla skidkläder överallt, men vi hittade inget. Kom hem med 3 underställ, 30kr styck och ett par strumpor till Mange och massa godis i alla fall.

Sedan afterski i stugan med lite Jäger!

LÖRDAG:

Utsikt från vårat sovrumsfönster. Så härligt var det när jag vaknade på lördagsmorgonen.



Skidåkning igen. Vi hade ju en lift precis bakom stugan så det var bara att ta på sig pjäxorna och gå ner till den backen. Det visade sig att det var en perfekt backe för tjejerna. Nästan ingen lutning så de kunde åka själva! Jippi vad glad jag blev.



Vi har ju varit så dåliga på att åka med dem, och hur ska de då kunna lära sig det?!
Matilda och Zebbe tog bilen till Kläppen och kollade på skotertävlingar. Gustav ville inte hänga med och ville inte åka skidor eftersom han gjort sig illa så han blev hemma.

Vi hade en helt underbar dag i solen! Och jag är så lycklig att tjejerna kunde åka knappliften själva!

Kan själv!





Men just när vi sitter i stolsliften upp på toppen för att åka i trollskogen så säger jag:"åååh vad härligt och det är så skönt att tjejerna är så stora nu och man kan göra såna här saker". Då säger Ella: "mamma, jag har kissat på mig". NEJ!! inte nu.... så vi åkte i trollskogen och sedan hem för att byta om och äta lunch.
Men sedan gick vi till vår lilla backe igen. Vi avslutade dagen med att gå och bada. Härligt att bubbla lite efter all skidåkning.

Har haft en jättemysig helg i Sälen. Det har spelats en hel del spel i stugan, och ätits en massa god mat och druckits lite gott vin!

Här spelas det alfapet, men det mest populära spelet var nog prinsess memory!



SÖNDAG:
Vi kom hem ca 13.30. Idag har vi haft toppenväder så jag har suttit ute i solen och bara njutit. Har självklart packat upp och burit upp grejer på vinden. Nu är vintern slut för min del! Har hunnit med ett par maskiner med tvätt också.
Nu är det snart dax för tandborstning och måla naglarna! Ny vecka och massor med jobb.

KRAM!

2 kommentarer:

  1. WOW vilken härliga skiddagar å visst är era tjejer stora nu! :)) sååå fina!!! Jättekul med dig blogg Monica! Vore väldigt mysigt att ses snart! Hör gärna av er om ni vill komma och hälsa på i sommar eller nåt! Har nytt mobil nr men det gamla funkar men är vidarekopplat så det går inte att skicka sms på, nytt nr är 0722-35 23 37! Kram! Anna Nyberg

    SvaraRadera
  2. Hade det verkligen superhärligt i Sälen!

    Vi åker ju till Stockholm lite då och då. Så vi ska nog hinna ses... Ha det så bra! KRAM!

    SvaraRadera